???اخذ پذیرش از دانشگاه های ترکیه در مقطع تحصیلات تکمیلی???
جهت دریافت پذیرش در مقطع تحصیلات تکمیلی باید مدارک لیسانس و فوق لیسانس( برای دکترا) و همچنین ریز نمراتشان را در دست داشته باشید.
❗️متاسفانه دانشنامه موقت که هنگام فارغ التحصیلی از دانشگاه دریافت می کنید جهت ترجمه فاقد ارزش می باشد و کارایی آن منحصر به داخل ایران می باشد.
✅جهت دریافت اصل دانشنامه برای دانشجویان دانشگاه های سراسری باید به همراه نامه لغو تعهد که از سایت سامانه سجاد دریافت می شود به اضافه دانشنامه موقت و سایر مدارک شناسایی به دانشگاه خودتان مراجعه کنید.
⚠️برای دریافت نامه لغو تعهد آموزش رایگان نیز می توان از سه طریق واریز وجه برای مدت تحصیل یا اشتغال و پرداخت حق بیمه به مدت تعیین شده در دانشنامه داخل ایران و یا استفاده از نامه عدم کاریابی از اداره کار استان که هر کدام شرایط و مراحل خود را دارا هستند، اقدام نمود.
✅بعد از دریافت دانشنامه ها و ریز نمرات از دانشگاه برای تایید وزارت علوم از طریق پرتال سجاد اقدام می نمایید. در زمان مقرر از طریق پست مدارک به وزارت علوم فرستاده می شود و پس از بازگشت مدارک،از طریق دارالترجمه مراحل ترجمه و تاییدات دادگستری و امور خارجه انجام می شود.
?حال مدارک شما جهت آپلود در سایت های دانشگاه های ترکیه آماده می باشد.?
⁉️مدارک لازم جهت ادامه تحصیل در مقاطع ارشد و دکترا❓❓
✅مدرک لیسانس یا فوق لیسانس(برای دکترا)
✅مدرک استعداد تحصیلی
✅مدرک زبان انگلیسی
☑️مدرک استعداد تحصیلی: عبارت است از آزمونی که شامل ریاضیات و هندسه و تست هوش می باشد. آزمون های معتبری برای سنجش استعداد تحصیلی وجود دارد که GRE شناخته شده ترین آن می باشد. ولی مدرک GRE در ترکیه اعتباری دو ساله دارد و مدرک معادل آن که با نام آزمون ALES شناخته می شود و از طرف ÖSYM یا همان سازمان سنجش ترکیه برگزار می شود دارای اعتباری 5 ساله می باشد.
☑️مدرک زبان انگلیسی: آزمون تافل که نمره این آزمون نیز اعتباری دو ساله دارد و آزمون جایگزین آن YDS می باشدکه اعتباری پنج ساله دارد .
??پ.ن:برای دریافت مدرک تافل و GRE هم زمان و هزینه بالایی نسبت به مدارک معادل مورد نیاز است در صورتی که مدرک ALES و YDS را در زمان و هزینه تقریبا یک دهم می توان دریافت نمود??
?زمان باز شدن سایت های دانشگاه های ترکیه جهت اپلای(başvuru) دو بار در سال می باشد که می توان از طریق تقویم آموزشی که هر دانشگاه دارد آگاه شد. که در کل می توان گفت حوالی ماه های خرداد و تیر و آذر و دی ماه می باشد که شما می توانید در وقت مقرر به سایت دانشگاه مورد نظرتون مراجعه کرده و مدارک که در فوق الذکر را بارگذاری نمایید و منتظر نتیجه باشید. برخی از دانشگاه ها مصاحبه حضوری برای پذیرش را دارند در صورتی که بعضی دیگر فقط با توجه به مدارک ارسالیتان پذیرش خواهند داشت.
متن از دکتر فرهاد ظریفی عزیز، دانشجو مقطع دکتری دانشگاه چکوروا